[DX] VOICE INTERNATIONAL, DARWIN ym...
[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

[DX] VOICE INTERNATIONAL, DARWIN ym...



VOICE INTERNATIONAL, Darwin, lähettää taajuudella 13685 kHz 11 UTC asti. Kuului kohtalaisen hyvin ja idasi mm. "Voice International, All about Life".  11 UTC taajuus vaihtui paljon häiriöisemmäksi 13635 kHz. Tuntui että taajuudella majaili jammeri. Ennen VI:tä taajuuden dominantti oli asema, joka lähetti kiinaksi.
 
Ke-iltana kuulin vihdoinkin myös AOR:lla radiolähetyksen Etelämantereelta. LRA36 15475,45 kHz kuului mahtavalla signaalilla ja soitteli kauniita argentiinalaisia lemmenlauluja, joissa avainsana oli "corazon". Ikävä kyllä kaunisääninen kuuluttajatar ei edes ohjelman lopussa suostunut antamaan kunnon idiä, mutta mainitsi kuitenkin pari kertaa sanan "Esperanza". S/OFF 2135 UTC. Tämä lokaus todistanee, että AOR on vähintäänkin yhtä hyvä (herkkä) kuin Sonyn maailmanradio, ha, ha, haa!
 
Kuka voisi kertoa mitä asemaa kuuntelin 2045 UTC taajuudella a7465 kHz?  Lähetyskieli oli englanti ja ohjelmistossa paljon mx, jotkut niistä "oldies",kuten "Something stupid". Meneekö piraattiosastolle? Länsi-Sahara (?) 7460 kHz  roiskeineen tuotti pahoja ongelmia.
 
73´s
Jouko JKH
Turku