[DX] kuuntelusta..
[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

[DX] kuuntelusta..Muistan itse harrasteeni alkuajoilta - 70- ja 80-lukujen vaihteesta - irc-pelailun.. yleensä vastauspostimaksua vaativat asemat tahtoivat niitä 3 kpl. Ne maksoivat ainakin yhdessä vaiheessa 1,80mk/kpl, joten raportin hinnaksi tuli 5,40mk + ulkomaan postimaksut (silloin kai Eurooppa 1,30mk, muu maailma 1,80 tms.), eli koululaisen viikkorahabudjetissa aikalailla.. no rehellisyyden nimissä, mesenaattini (vanhempani) maksoivat postimaksut - tosin ihmettelivät mitä järkeä on 15. Moskovan Radion QSL:ssä..:) (...se viiri, se viiri)
 
Suurimpia dx-hetkiäni ovat olleet aina tietyt uudet rajapyykit:
Australia jo harrasteen alkuvaiheessa, Haminan dx-kuuntelijoiden kuunteluyö (jossa eka kertaa näin liikkarin -Kenwood R-300 ja Trio- ja sain kokoeilla tropiikkibandeja.. muistaakseni Radio Lara4800 ja R Barquisimento 4990 Venezuelasta..), eka paikallisbritti (Kaakkois-Suomessa ei niin helppoa kuin muualla silloisten Idän megamyllyjen keskellä.. Metro Radio 1152), eka mw Aasialainen.. ja erityisesti joulun 97 jenkkikelit: yli 30 verifioitua, vaikka vain 40 m lanka Luumäellä (aikaisemmin oli onnistunut vain "kuuluisa" CJYQ930)... eli iloa on riittänyt.
 
Asia on hieman alkuperäisestä karannut, vaan kertokaapa tietävämmät: Kaakkois-Suomi on länsi-suuntaan varmaan heikoint aluetta Suomessa. Toisaalta mökkikuuntelulla (90-luvun alusta..) olen 40 metrin langalla GS600:ni saanut upeita mw elämyksiä (toki metsän olemattoman häiriötason avulla) Aasian suunnalta. Jo tavanomaisilla keleillä mökillä kuuluu parikymmentä idän asemaa.. eli kuuluuko mw aasialaiset muualla Suomessa yhtä "kivasti"?
 
 
Hyvää joulua
 
PPu