[DX] Matkaraportti Brasiliasta
[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

[DX] Matkaraportti BrasiliastaHei vaan kaikki listalaiset,
 
Monien hienojen elämyksien täyttämä loma kostean kuumassa köyhässä  koillis-Brasiliassa on ohi. Ensimmäisessä lomakohteessamme kahden miljoonan asukkaan Brasilian viidenneksi suurimmassa kaupungissa FORTALEZAssa vietimme viisi päivää.
 
Hotelli Ponta da Marissa oli kerroksia vaatimattomasti 13. Fortalezan "sky-line" koostui 30-40-kerroksista pilvenpiirtäjistä. Fortaleza tuntui ihan nykyaikaiselta suurkaupungilta, jossa kaikki elämä tuntui keskittyvän rantakadulle, ihan kuin kaikissa muissakin etelän lomakohteissa. Poikkeus oli kuitenkin ulkomaisten turistien puuttuminen. Oppaiden mukaan me suomalaiset olemme massaturismin pioneereja. Sen voi hyvin uskoa. Esim. ruotsalaiset, saksalaiset, amerikkalaiset puuttuivat tyystin katukuvasta. Koneellinen hollantilaisia taisi sentään olla. Sanat "turismo" ja "branco" kaikuivat perässämme. Minkäs sille mahtaa, jos näyttää ns. kalkkilaivan kapteenilta!
 
Suosikki FM-asemani Fortalezassa oli R Tropical 92,9 MHz. Moni asema soitti samban tulisempaa muotoa "forroa", jopa FM:llä. Useinhan paikallismusaa kuulee vain ja ainoastaan MW:llä. Forroa myös opettiin toisessa lomakohteessa Praia das Fontesissa.
 
Hintataso Fortalezassa on uskomattoman edullinen, esim. hummeriateria kahdelle maksoi ainoastaan n. 35 euroa!!! Ravintolan nimi oli tässäkin tapauksessa Tropical. Ensiksi sokeriruokoviinapaukku CAIRIRINHA, seuraavaksi alkuruokaa kahta eri lajia, pullo brasilialaista Riesling-valkoviiniä, kookosriisiä ja hummerinlihaa mahtavan kastikkeen kera tarjoiltuna ananaksen puolikkaista. Jälkiruokana herkullista vanukasta. Todellakin vain n. 35 euroa!!!
 
Kerjäläiset ja kaupustelijat voimme tässä kertaa unohtaa, olimmehan rikkaita suomalaisia. Kaikkien DX-kuuntelijoiden vaimojen tiedoksi, Fortaleza on shoppailijan paratiisi! Sinne jäivät mm. Jari Tervo, vanhat ekkot ja WRTH 2002!
 
Toinen lomakohde, jossa vietimme kokonaista yhdeksän päivää oli PRAIA DAS FONTES. Aidattu aluehan se oli. Se todellakin vähän närästi. Poistuin hotellialueelta pari kertaa punaisen taskulampun ja tähtikartan kanssa. Näytin porttivahdille punaista hämäränäön säilyttävää punaista valoa säteilevää lamppua, kiikaria ja tähtikarttaa ja sanoin maagiset sanat "astronomi". Mies, puomi ja koira, siinäpä yhdistelmä.
 
Ikävä kyllä koillis-Brasilia tuntuu olevan aika pilvistä aluetta. Kokonainen tähtitaivas ei näkynyt kertaakaan lomamme aikana. Eräs kolmatta kertaa Brasiliassa vieraillut matkakumppanimme totesikin, että tämä taitaa olla pilvisin alue hänen matkoillaan. Eipä hän tiennyt Brasiliasta keskivertoa DX-kuuntelijaa enemmän, mikä meille DX-harrastajille kunniaksi laskettakoon.
 
Kaksi päivää ennen matkaa hankin MD-soittimen, jolle tarttui mm. ID asemalta nimeltä RADIO DRAGAO DO MAR, FORTALEZA 690 kHz. Onko yleinen Suomessa?! Entäpä 860 kHz, joka idasi "R JORNAL" ja lähetti serie B:n ottelua, jonka Fortaleza hävisi 4-1. Voittaja oli sarjan mestari, sen verran ymmärsin.
 
-810 kHz FORTALEZA- CRISTIUMA-peli. R VERDES MARES, FORTALEZA? R NACIONAL-idejä.
 
-1550 kHz HENKSU (?) 2005 UTC
 
-720 kHz R CLUBE -Dourados?
 
-1160 kHz ID "RADIO BRASILEIRO" 1925 UTC
 
Nämä seuraavat asemat kuuluivat jopa FORTALEZAn hotellissa, tosin ilman IDiä, kaikkien QTH edesmenneen Werho 2002:n mukaan FORTALEZA:
 
-1010 R AM DO POVO
-930 R METROPOLITANA
-810 R VERDES MARES
-760 R RECORD
-690 R DRAGAO DO MAR
-620-R ASSUNCAO CEARENSE
-1300 R CBN
-1200 CEARA RADIO CLUBE
 
Rantalomakohteessamme PRAIA DAS FONTESissa olosuhteet olisivat olleet paljon paremmat, mutta ilmastointilaitteiden aiheuttamat pörinät tuottivat paljon häiriöitä, esim. en kuullut yhtään 19 mb:n brassia!!!! Onko koko bandi yht´äkkiä inaktivoitunut?!
 
Omat kuunteluolosuhteeni Turussa ovat vielä huonommat kuin Brasiliassa. Olen jopa niin epätoivoinen ulkoantennin puutteen vuoksi, että olen harkitsemassa koko harrastuksesta luopumista.
 
Bussin ikkunasta näin R BOA NOVAn 1410 kHz ( Pacajus) mainoksen. Onko kuulunut Suomessa?! Hyväksi lopuksi toivotan kaikille DX-harrastajille oikein RAUHALLISTA JOULUA ja HIENOJA KELEJÄ VUODELLE 2003!
 
73´s
Jouko
Turku
 
 
 
 
 
 
-
 
 
 
 
 
-1010